נבטי שעועית מש

שעועית מש היא תוספת יחסית חדשה במטבח הישראלי אולם היא מוכרת אלפי שנים בתפריט ההודי. היא מהווה מזון עתיר חומרים מזינים כמו המינרלים מנגן, אשלגן, מגנזיום ואבץ, וויטמיני B כולל חומצה פולית. היא מכילה גם הרבה סיבים תזונתיים העוזרים לעיכול. היא מהווה את אחד המקורות הבריאים של חלבון מהצומח. אחת הדרכים הטובות ביותר לצרוך שעועית מש היא להכין ממנה נבטים.

כדי להכין נבטים לוקחים חצי כוס של שעועית מש, שוטפים היטב כדי להסיר שאריות אדמה או לכלוך ושמים להשריה במים (רצוי מפולטרים) למשך הלילה. למחרת בבוקר שוטפים שוב ומסננים את המים. מניחים בקערה או צנצנת זכוכית ומכסים בבד גבינה. מניחים במקום חשוך. פעם או פעמיים ביום שוטפים שוב במים נקיים. בתלות בעונה הנבטים יהיו מוכנים תוך יומיים שלושה. ניתן להוסיף לסלט, למוקפץ, למרק ירקות ולתבשילים שונים.


0 views0 comments