מרק מיסו הוא מרק מסורתי יפני. מכינים אותו מציר שנקרא דאשי וממיסו שהיא משחה חומה שעשויה מפולי סויה מבושלים מותססים. המרק הזה עמוס במזונות על: פטריות שיטקי, אצות, והמיסו עצמו גם הוא בריא. להכנת מנה אחת של מרק:
כוס וחצי מים רותחים 1/2 כפית אבקת דאשי 1-2 פטריות שיטקי טריות או מיובשות חתוכות לקוביות קטנות 1 כפית אצות ווקמה מרתיחים את הדאשי, הפטריות והאצות במים לשתי דקות. בנתיים חותכים 1/4 חבילת טופו לקוביות בצל ירוק מוסיפים לסיר ונותנים לרתוח עוד דקה. בנתיים לוקחים 1 כף מיסו ומערבבים בחצי כוס מים קרים עד שלא יהיו גושים. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת המיסו לסיר והמרק מוכן!
Kommentare