top of page

מרק מיסו בחמש דקות


מרק מיסו הוא מרק מסורתי יפני. מכינים אותו מציר שנקרא דאשי וממיסו שהיא משחה חומה שעשויה מפולי סויה מבושלים מותססים. המרק הזה עמוס במזונות על: פטריות שיטקי, אצות, והמיסו עצמו גם הוא בריא. להכנת מנה אחת של מרק:

כוס וחצי מים רותחים 1/2 כפית אבקת דאשי 1-2 פטריות שיטקי טריות או מיובשות חתוכות לקוביות קטנות 1 כפית אצות ווקמה מרתיחים את הדאשי, הפטריות והאצות במים לשתי דקות. בנתיים חותכים 1/4 חבילת טופו לקוביות בצל ירוק מוסיפים לסיר ונותנים לרתוח עוד דקה. בנתיים לוקחים 1 כף מיסו ומערבבים בחצי כוס מים קרים עד שלא יהיו גושים. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת המיסו לסיר והמרק מוכן!

40 views0 comments
bottom of page