top of page

אכלי שתי שיני שום כל יום

טיפ #19

19 אוקטובר 2017   |  מאת סאט דהראם קאור

יש הרבה סיבות טובות לבשל עם שום. לא רק ששום מוסיף טעם וריח לכל תבשיל, הוא גם מציע הרבה יתרונות בריאותיים.

מדוע שום בריא?

שום מכיל חומר שנקרא אליצין, שהוא בעל תכונות ריפוי רבות עוצמה. השום הוא אנטי-בקטרילי, אנטי-פטרייתי, אנטי-וירלי ומעורר את פעילות מערכת החיסון.

מחקר רב משתתפים למשך 12 שבועות מצא שלקיחה יומיומית של תוסף שום הפחיתה את מספר ההצטננויות ב 63% בהשוואה לפלציבו. מחקר משנת 2016 בו השתתפו 285 נשים שזה עתה אובחן אצלן סרטן שד וקבוצת בקרה מותאמת, מצא שצריכה מרובה יותר של שום וכרשה היתה קשורה לסיכון נמוך יותר לחלות בסרטן שד.

שום עוזר למנוע את ההיווצרות, ההתפתחות וההישנות של סוגים רבים של סרטן, כולל סרטן השד. שום אף עשיר במינרל סלניום, אשר מדכא התפתחות של גידולים. התכונות נוגדות החיידקים והוירוסים של שום עשויות לעזור למנוע סרטנים שקשורים לזיהומים (הליקובקטור פילורי במקרה של סרטן קיבה, HPV במקרה של סרטן צואר הרחם וסרטן שד).

שום אף מגונן על הלב בזכות זה שהוא מוריד את לחץ הדם אצל בעלי לחץ דם גבוה, ומפחית כולסטרול באופן כללי, וספציפית כולסטרול LDL, בייחוד אצל בעלי כולסטרול גבוה.

 

צמחים ממשפחת השום עשירים בחומצות אמינו המכילות גפרית ואליל סולפיד (Alyll Sulfides) אשר מסייעים לכבד לסלק רעלים. מחקרים הראו שבמינונים גבוהים תרכובות הגופרית בשום מגוננות בפני נזק לאיברים מפני הרעלה של מתכות כבדות. מחקר בן ארבעה שבועות בקרב עובדים במפעל למצברי מכוניות (שנחשפו לעופרת) מצא שהשום הפחית את רמת העופרת בדם ב 19%. הוא אף הפחית הרבה תופעות ותסמינים של רעילות, כולל כאבי ראש ולחץ דם.

כיצד להפחית ריח שום מהפה?

חמשת המזונות הבאים כוללים פוליפנולים אשר מפחיתים את ריח השום מהפה, כל עוד אוכלים אותם באותה ארוחה:

  1. תפוחים

  2. תרד

  3. בזיליקום

  4. פטרוזיליה

  5. תה ירוק

 

הנה מתכון מצוין מאת סאט דהארם קאור (נטורופתית) הכולל שום וכוסברה שעוזר לסלק מתכות כבדות מהגוף,

פסטו כוסברה להרחקת מתכות

כוסברה טרייה מרחיקה כספית, עופרת ואלומינים מהגוף. פסטו טעים זה ניתן לאכול כל יום אחרי שמסירים סתימות אמלגם, בתהליך של ניקוי מתכות, או בכל זמן שהוא!

החומרים:

4 שיני שום

1/3 כוס אגוזי ברזיל (סלניום)

1/3 כוס זרעי חמניות (ציסטאין)

1/3 כוס זרעי דלעת (אבץ, מגנזיום)

2 כוסות כוסברה

5 גבעולי בזיליקום

2/3 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון (ויטמין C)

2 כפיות אבקת דולס (מינרלים)

חומצות אמינו של Braggs (לטעם)

אופן ההכנה: מערבלים את הכוסברה והשמן בבלנדר עד שהכוסברה נהיית מחית. מוסיפים את השום, האגוזים והזרעים, הדולס ומיץ הלימון ומערבלים שוב עד לקבלת מחית חלקה. לאחסן בכלי כהה. ניתן גם להקפיא. רצוי להשתמש יום יום למשך שלושה שבועות פעם בשנה כתוכנית ניקוי לכספית ואלומיניום. זה מצוין עם תפוח אדמה אפוי, פסטה, על לחם, אורז או כמטבל לירקות.

שתפי את המתכון האהוב עלייך המכיל שום.

מקורות

bottom of page