נבטי ברוקולי

נבטי ברוקולי הגיעו לכותרות בשנת 1997 כאשר התפרסם מאמר בניו יורק טיימס על סגולות הבריאות שלהם. נבטי הברוקולי מכילים חומר בשם glucoraphanin שהינו חומר גלם ממנו מייצר הגוף סולפורפין (sulforaphane) חומר שעוזר לכבד בתהליכי ניקוי הרעלים, וחומר שעוזר למנוע סרטן. חומר זה מצוי גם בברוקולי עצמו, אולם בנבטי הברוקולי הריכוז הוא פי 30-50!


הנבטים עצמם טעימים ומומלץ להוסיף אותם לסלטים, או לשייק ירוק.

כיום ניתן להשיג בעיקר בחנויות טבע, אבל גם ברשתות השיווק הרגילות אפשר למצוא.


0 views0 comments